mamas.nl:Stotteren bij kinderen: stottervrij oma bellen & WINACTIE

23-11-2017

Bellen met opa of oma, een spreekbeurt houden of in de klas uitgebreid vertellen over het leuke weekend. Voor veel kinderen is dit de normaalste zaak van de wereld, voor stotterende kinderen is het echter een grote wens! In Nederland stottert ongeveer 5% van de kinderen. Dat betekent dat gemiddeld per klas één kind stottert of heeft gestotterd. Donderdag 22 oktober is het Wereld Stotterdag. Op deze dag staan we in wereldwijd stil bij stotteren en delen we succesverhalen van ex-stotteraars! Want er bestaat wel degelijk een stottervrij leven, dat bewijst de zevenjarige Matthijs, die na de tien-daagse cursus van Del Ferre in Amsterdam voor het eerst stottervrij zijn oma kon bellen.

Stotteren begint vaak al vroeg
Stotteren begint vaak tussen het tweede en zesde levensjaar. De taal en spraakontwikkeling is rond deze leeftijden in volle gang. De oorzaken van stotteren kunnen divers zijn; aanleg, kopij gedrag en trauma’s zijn de meest voor de hand liggende redenen. Bij 80% van de stotterende kinderen herstelt het stotteren zich spontaan, bij de overige 20% is het stotteren blijvend. De gevolgen voor stotterende kinderen kunnen groot zijn; pesten en spreekangst komen veel voor.

Zelfvertrouwen terug winnen
Ingrid Del Ferro leidt het Del Ferro instituut. Als dochter van de bekende Amerikaanse operazanger en zangpedagoog Len Del Ferro vecht ze al meer dan 35 jaar voor een stottervrije wereld. Haar boodschap is dat er wel een oplossing is voor stotteren. Ingrid: “Wij hebben dagelijks te maken met kinderen die te horen krijgen dat ze zijn ‘uitbehandeld’. Onder andere kinderen die na jarenlange logopedie behandelingen en stottertherapie te horen krijgen: “Je zult het stotteren moeten omarmen en ermee leren leven”. Mijn vader Len Del Ferro ontdekte jaren geleden dat stotteren alles te maken heeft met de middenrifspier, en wij hebben in samenwerking met universiteiten en artsen een methode ontwikkeld die zich richt op het controleren van deze spier. Daarnaast richten wij ons op de oplossing en niet op de oorzaak van het stotteren wat een groot verschil is met logopedisten. Nog dagelijks vult mijn mailbox zich met bedankmails van moeders van kinderen die de cursus gevold hebben! De cursus verandert letterlijk de levens van kinderen die stotteren. Ze krijgen hun zelfvertrouwen terug!”

Gratis boek winnen over stotteren
Ingrid heeft het boek “Vanzelfsprekend” geschreven; Mama’s mag drie exemplaren weggeven! Laat via deze link jouw gegevens achter voor 26 oktober 2015. Als je meedoet ontvang je voortaan automatisch onze nieuwsbrief met nieuws en winacties.

Wereld stotterdag 22 oktober
Vanaf zes jaar zijn kinderen die stotteren welkom bij het Amsterdamse Del Ferro instituut. Op 22 oktober, Wereld Stotterdag, houdt Del Ferro een open dag waarin je kunt kennismaken met het team en de methode. Kijk voor meer informatie en de succesverhalen op www.delferro.nl en op facebook https://www.facebook.com/DelFerroAmsterdam.

bron: http://www.mamas.nl/kind-en-puber/stotteren-bij-kinderen-stottervrij-oma-bellen-winactie/