boek

Vanzelfsprekend

Praktisch boek waarin de Del Ferro methode wordt uitgelegd, met veel emotionele ervaringsverhalen van mensen die gestotterd hebben.

Samenvatting

Een praatje met de buurvrouw maken. Even een telefoontje plegen. En zelf zoiets simpels als je naam zeggen als erom gevraagd wordt Wat voor veel mensen vanzelfsprekend is, geldt voor mensen die stotteren niet. Liever ontwijken ze deze situaties of nemen ze hun toevlucht tot allerlei trucjes om het stotteren te verbloemen. Als je niet kunt zeggen wat je wilt zeggen, kun je ook niet degene zijn die je wilt zijn. Daarom heeft Ingrid Del Ferro, in samenwerking met journalist en eindredacteur Lydia van der Weide, dit boek geschreven voor iedereen die stottert. Ook geschikt voor de mensen om hen heen: ouders, vrienden en leraren die willen begrijpen hoe het stotteren iemands leven kan beheersen.

Het boek demonstreert hoe je met de Del Ferro methode, die gericht is op het trainen van de middenrifspier, definitief het stotteren de baas kunt worden. Alleen het lezen van dit boek zal je niet van het stotteren afhelpen. Wel laat het zien dat je het niet hoeft te accepteren en wijst het je de weg naar een stottervrij leven. Door oefening en doorzettingsvermogen kan iedereen met deze methode voorgoed van het stotteren af komen. Of je nu zeven bent of zeventig.

Ingrid Del Ferro is directeur van het Del Ferro instituut. Zij is de dochter van de Amerikaanse heldentenor Len Del Ferro, grondlegger van de methode, en zet met veel passie zijn levenswerk voort.

Bestel het boek nu voor €14,95 incl. verzendkosten.

Wat zeggen anderen?

Ik heb veel bewondering voor hoe Ingrid Del Ferro het stotterinstituut van haar vader heeft voortgezet. Ik ben een aantal keer komen kijken en werd gegrepen door de resultaten. Bij de methode moet je heel consequent zijn en een ijzeren wilskracht hebben om succesvol te zijn. Dat is ook míjn mentaliteit. Ik heb al meerdere mensen met een stotterprobleem geadviseerd om zich bij instituut aan te melden. Volgens mij hebben ze het allemaal voor elkaar gekregen om vloeiend te leren spreken. Klasse!

~ René Froger, zanger

Een aanrader, vooral omdat de onderwerpen waar iedereen die stottert mee worstelt, zoals een efficiënte ademhalingstechniek en het vergroten van het zelfvertrouwen, ruimschoots behandeld worden. De toepassing van de Del Ferro-methode heeft mijn leven een zeer positieve wending gegeven, zowel op sportief als op persoonlijk gebied.

~ Stanley Menzo, oud-keeper van Ajax

Bestel het boek

Stottervrij vanaf de eerste cursusdag

Een grote belevenis voor onze cursisten. Het went nooit. Wil je ook stottervrij leven?

Plan je gratis online informatiegesprek over wat de Del Ferro methode voor jou kan betekenen

Plan je gratis online informatiegesprek over de therapie die Geertruida volgde

Del Ferro bij Humberto

Heb je Ingrid en Dennis gehoord bij Humberto op NPO Radio 1?

Volg exact dezelfde stappen als Lutsharel Geertruida en word ook stottervrij!