Stottertherapie volgens de Del Ferro methode

stottertherapie

De bewezen oplossing voor een stottervrij leven

Het is nooit te laat voor een stottervrij leven. Spreek stottervrij vanaf de eerste cursusdag. De cursus vindt plaats in een kleine groep op onze trainingslocatie in Amsterdam. Duizenden volwassenen zijn je voorgegaan.

Leef je droom zonder stotteren! En dat al vanaf de allereerste cursusdag. De cursus vindt plaats in een kleine groep op onze trainingslocatie in Amsterdam. Duizenden jongeren zijn je voorgegaan.

Geef je kind een stottervrije toekomst. De stottertherapie vindt plaats in een kleine groep op onze trainingslocatie in Amsterdam. Vanaf de eerste cursusdag spreekt je kind stottervrij. Duizenden ouders en verzorgers zijn je voorgaan.

Ontdek onze speciale cursussen

Stottertherapie op maat voor volwassenen en kinderen. Aangeboden op ons instituut, op een locatie naar keuze of in het comfort van je eigen huis. Persoonlijke één-op-één begeleiding. Spreek stottervrij vanaf de eerste cursusdag.

De stottertherapie wordt online aangeboden via interactieve videosessies, waarbij alle lesuren live worden gegeven door één van onze stottertherapeuten. Spreek stottervrij vanaf de eerste cursusdag.

Speciaal voor degenen die ooit de stottertherapie hebben gevolgd en op zoek zijn naar aanscherping en verdieping van een stottervrij leven met behulp van de Del Ferro methode.

Video afspelen over Lutsharel Geertruida spreekt stottervrij dankzij de Del Ferro methode

Lutsharel Geertruida spreekt in zijn documentaire 'Kind van zuid'

Als rechtsback van Feyenoord staat Geertruida bekend om zijn spel op het veld. Buiten het veld was hij voor velen een onbekende. Dat veranderde met de lancering van ‘Kind van Zuid‘, een indrukwekkende documentaire waarin Lutsharel zijn levensverhaal met het grote publiek deelt. De docu is sinds 28 maart te bekijken via Feyenoord One. Zijn doel: “Dat anderen zien wie ik écht ben en dat ik andere stotteraars motiveer.”

Lutsharel Geertruida’s succesverhaal bewijst dat stotteren overwonnen kan worden. Niemand hoeft zich beperkt te voelen door deze uitdaging. Hij dient als een inspirerend voorbeeld voor de ongeveer 175.000 mensen die stotteren in Nederland. Met de juiste ondersteuning kan iedereen stottervrij spreken.

De NOS heeft een artikel gepubliceerd over het stottervrije leven van voetballer Lutsharel Geertruida met behulp van de Del Ferro methode

Chantal vertelt over haar weg naar een stottervrij leven

Video afspelen

Chantal • 31 jaar • Zwolle

Ze heeft de stottertherapie gevolgd in 2022

Ik wilde gymdocent worden, dat wist ik al vanaf groep 8. Maar ik stotterde, dus hoe ging ik dat doen?

Niet meer stotteren is voor Chantal een letterlijke verademing om meer rust uit te stralen naar leerlingen en collega’s tijdens haar werk als docent. De efficiëntie van haar lessen is gestegen.

Wetenschappelijk bewezen stottervrij met de Del Ferro methode

De Del Ferro methode

De Del Ferro methode is in 1978 ontwikkeld door de Amerikaanse operazanger Len Del Ferro. De methode is al decennia een unieke wetenschappelijk beproefde methode voor iedereen die stottert en gemotiveerd is om hiervan af te komen.

De methode is gericht op het oplossen van het stotteren en niet op de acceptatie hiervan. De specifieke Del Ferro middenrifademhaling is het hoofdbestanddeel van de methode. Daarnaast gaat aandacht uit naar het mentale welzijn, zoals het oplossen van spreek angst en het versterken van zelfvertrouwen.

Het boek Vanzelfsprekend

Mensen die niet stotteren zijn zich er vaak niet van bewust hoe desastreus het leven kan zijn van iemand die stottert. En diegene die niet uit zijn woorden kan komen, kan dit niet vertellen. Om deze patstelling te doorbreken verscheen dit boek, waarin Ingrid Del Ferro haar ervaring als Del Ferro therapeut en directeur van het instituut uit de doeken doet.

Ze beschrijft, samen met journalist Lydia van der Weide, wat er allemaal schuilt achter iemand die stottert. Voor iedereen die stottert, maar ook voor de mensen om hen heen: ouders, vrienden, leraren en werkgevers, die willen begrijpen hoe het stotteren iemands leven kan beheersen.

Beluister onze podcast over stotteren

Kan stotteren overgaan?

Video afspelen

Ervaringen Del Ferro stottertherapie

Del Ferro in de media

Lees onze artikelen over stotteren

Nooit te laat voor een stottervrij leven

Stotteren op latere leeftijd

Ondanks jarenlang onderzoek is de exacte oorzaak van stotteren nog steeds niet bekend, hoewel er verschillende theorieën over bestaan. Stotteren begint meestal bij kinderen tussen

Lees verder
Nooit te laat voor een compleet stottervrij leven met de Del Ferro methode

Stotteren bij volwassenen

Met de Del Ferro methode is een stottervrij leven bereikbaar, terwijl stotteren vaak wordt gezien als een complex probleem. Stotteren manifesteert zich meestal tussen twee

Lees verder
Overwin stotteren met de Del Ferro methode

Q&A stotteren

In onze Q&A sessie beantwoorden we veelgestelde vragen over stotteren, de oorzaken ervan en hoe je ervan af kunt komen. Hoeveel mensen stotteren? Wereldwijd stottert

Lees verder

Plan je gratis online informatiegesprek over de therapie die Geertruida volgde

Plan je gratis online informatiegesprek over wat de Del Ferro methode voor jou kan betekenen

Geertruida stottervrij met Del Ferro

Voetballer Lutsharel Geertruida spreekt stottervrij in zijn documentaire 'Kind van Zuid'!

Mogelijk gemaakt door Del Ferro. Volg exact dezelfde stappen en word ook stottervrij! We vertellen je er graag alles over:

Del Ferro bij Humberto

Heb je Ingrid en Dennis gehoord bij Humberto op NPO Radio 1?

Volg exact dezelfde stappen als Lutsharel Geertruida en word ook stottervrij!