naar boven  

Cursus

Efficiënt ademen


Efficiënt ademen

Covid-19 heeft veel impact op de ademhaling, longen en luchtwegen. 

De wereldwijde besmetting met het Coronavirus is actueler dan ooit. Zoals in het algemeen geldt bij virussen, zijn mensen met een verminderde weerstand veel vatbaarder. Verschillende adviezen worden vanuit het RIVM gegeven, maar wat kun je nog meer doen om je te beschermen tegen dit besmettelijke virus. Maar ook hoe kan je nou leren efficiënt te ademen?

De Del Ferro Methode heeft al meer dan 40 jaar expertise op het gebied van ademtherapie. Ook in de wereldwijde ‘crisis’ met betrekking tot het Coronavirus zou de methode weleens heel goed van pas kunnen komen. 

Ademen versterkt je afweersysteem

Wanneer je het benauwd hebt of gespannen bent, ga je oppervlakkiger en sneller ademen. De lucht gaat hierdoor sneller door de luchtwegen en wordt daardoor niet optimaal gefilterd.

Daarbij komt dat wij door een oppervlakkige, stress ademhaling gemiddeld maar 30% van onze longcapaciteit gebruiken. Hierdoor krijgen we bij het inademen onvoldoende zuurstof binnen om ons systeem te zuiveren van afvalstoffen. Ons afweersysteem verzwakt. Als je dieper en efficiënter leert ademen verhoog je het zuurstofgehalte in je lichaam. Het is aangetoond dat dit je afweersysteem versterkt.

Ademen is de sleutel voor meer vitaliteit

Via gerichte oefeningen gericht op de training van de middenrifspier en flanken, kun jij je adem besturen zodat je moeiteloos 60-70% van je longcapaciteit gaat gebruiken. Zo laat je via een efficiënte ademtechniek niet alleen fysieke spanning los maar ervaar je ook emotioneel en mentaal meer rust en ruimte. Je zult merken dat je meer energie krijgt. 

Door de ademhalingstechniek van Del Ferro voelt je je minder gejaagd want deze manier van ademen brengt rust met zich mee, hetgeen in deze Corona tijd, meer dan nodig is.

Een disfunctionele ademhaling kan aan de basis staan van klachten die je in eerste instantie niet direct met je ademhaling associeert, zoals druk op de borst, een opgejaagd gevoel, duizeligheid, hyperventilatie, vermoeidheid, slaapproblemen, stress of een burn-out. 

Tijdens de training leer je de Del Ferro methode van onze ervaren docenten en zal je versteld staan van de effectiviteit van de methode, want al na de eerste les zullen er opmerkelijke resultaten worden behaald.

Hoewel de unieke middenrif-ademhalingstechniek van de Del Ferro Methode het belangrijkste onderdeel van de training is, word er ook gewerkt aan je mentale gesteldheid zodat je zelfvertrouwen wordt versterkt en je sterker in je schoenen komt te staan.

Op de eerste les krijg je het Del Ferro trainingsprogramma mee waar de ademhalingsoefeningen goed in worden beschreven. Hierdoor kan je direct de techniek in praktijk brengen en ervaar je onmiddellijk dat je je rustig en ontspannen voelt en dat je weer goed kunt doorademen. 

Met meer dan 40 jaar ervaring en duizenden mensen die de ademtraining volgens de Del Ferro Methode hebben gevolgd heeft de Del Ferro techniek bewezen dat iedereen kan leren efficiënt te ademen…

[Maak hier een afspraak voor je eerste les]

Wat kun je verwachten?

 • Vrij en diep kunnen ademen vanaf de eerste les
 • Je vitaal voelen
 • Betere concentratie
 • Ontwikkelen van een positief zelfbeeld
 • Meer lucht bij het spreken
 • Levenskwaliteit verbeteren
 • Goede nachtrust
 • Meer energie

Praktische informatie:

 • 1 op 1 training in 3 wekelijkse sessies
 • Ook mogelijk op locatie, online of aan huis
 • De cursus kan ook worden gevolgd in het Engels of Duits

https://youtu.be/pTA0tBSQSVc

https://youtu.be/IDsJf7_Nz14

 

aanmelden