naar boven  

Cursus

Ademtherapie


Ademtherapie

De Del Ferro methode heeft al meer dan 40 jaar expertise op het gebied van ademtherapie.

In de wereldwijde ‘crisis’ met betrekking tot het Coronavirus helpt deze methode om een effectieve middenrif-ademhaling te ontwikkelen, waardoor je weer beter kunt doorademen en je je mentaal rustiger en weerbaarder voelt. 

Ademen versterkt je afweersysteem

Wanneer je het benauwd hebt of gespannen bent, ga je oppervlakkiger en sneller ademen. De lucht gaat hierdoor sneller door de luchtwegen en wordt daardoor niet optimaal gefilterd.

Daarbij komt dat wij door een oppervlakkige, stress ademhaling gemiddeld maar 30% van onze longcapaciteit gebruiken. Hierdoor krijgen we bij het inademen onvoldoende zuurstof binnen om ons systeem te zuiveren van afvalstoffen. Ons afweersysteem verzwakt. Als je dieper en efficiënter leert ademen verhoog je het zuurstofgehalte in je bloed, waardoor je je afweersysteem versterkt.

Ademen is de sleutel voor meer vitaliteit

Via gerichte oefeningen gericht op de training van de middenrifspier en flanken, leer jij je adem te besturen zodat je moeiteloos 60-70% van je longcapaciteit gaat gebruiken. De techniek draagt ook bij aan ontspanning waardoor de focus wordt verscherpt. Zo laat je via een efficiënte ademtechniek niet alleen fysieke spanning los maar ervaar je ook emotioneel en mentaal meer rust en ruimte. Ook zul je merken dat je weer meer energie krijgt. 

Een disfunctionele ademhaling kan aan de basis staan van klachten die je in eerste instantie niet direct met je ademhaling associeert, zoals druk op de borst, een opgejaagd gevoel, duizeligheid, hyperventilatie, vermoeidheid, slaapproblemen, stress of een burn-out

Tijdens de training leer je de Del Ferro methode van onze ervaren docenten en zal je versteld staan van de effectiviteit van de methode, want al na de eerste les zullen er opmerkelijke resultaten worden behaald.

Hoewel de unieke middenrif-ademhalingstechniek van de Del Ferro Methode het belangrijkste onderdeel van de training is, word er ook gewerkt aan je mentale gesteldheid zodat je zelfvertrouwen wordt versterkt en je steviger in je schoenen komt te staan.

Op de eerste les krijg je het Del Ferro trainingsprogramma mee waar de ademhalingsoefeningen goed in worden beschreven. Hierdoor kan je direct de techniek in praktijk brengen en ervaar je onmiddellijk dat je je rustig en ontspannen voelt en dat je weer goed kunt doorademen. 

Met meer dan 40 jaar ervaring en duizenden mensen die de ademtraining volgens de Del Ferro Methode hebben gevolgd heeft de Del Ferro techniek bewezen dat deze ademhalingstechniek zeer effectief is waardoor klachten die voortkomen uit een disfunctionele ademhaling overwonnen worden.

Wat kun je verwachten?

 • Vrij en diep kunnen ademen vanaf de eerste les
 • Je vitaal voelen
 • Betere concentratie
 • Ontwikkelen van een positief zelfbeeld
 • Meer lucht bij het spreken
 • Levenskwaliteit verbeteren
 • Goede nachtrust
 • Meer energie

  Praktische informatie: 
 • 1 op 1 training in 3 wekelijkse sessies
 • Ook mogelijk op locatie, online of aan huis
 • De cursus kan ook worden gevolgd in het Engels of Duits

[Maak hier een afspraak voor je eerste les]

https://youtu.be/pTA0tBSQSVc

https://youtu.be/IDsJf7_Nz14

aanmelden