naar boven  

success stories


Ervaringen van een sporter

08-10-2017

Ik ben via mijn osteopaat doorgestuurd naar het Del Ferro Instituut om zo mijn ademhaling voornamelijk te verdiepen omdat ik eigenlijk vrij oppervlakkig adem bleek te halen en op deze manier mijn longen nog optimaler zou kunnen gebruiken. Gezien het feit dat ik aan topsport doe en inmiddels al 5 keer aan mijn longen ben geopereerd was ik dus erg benieuwd en zag ik in dat ik hier absoluut profijt van zou kunnen hebben.

De 4 lessen van Ingrid Del Ferro waren allereerst zeer leerzaam en leuk, maar ook kon ik na de eerste les het profijt al merken. Meer lucht en vooral ook veel meer rust in mijn ademhaling en mijn hele lijf.

De lessen erna waren vooral gericht op het eigen maken van de techniek omdat ik merkte dat het in eerste instantie nog niet automatisch ging en ik dus heel bewust moest letten op mijn ademhaling. Tot slot hebben we de laatste les ons ook nog gericht om deze techniek toe te passen in mijn lezingen, die ik regelmatig geef!

Mijn man heeft mijn lezing al heel vaak heeft gehoord en hij gaf mij altijd al het advies om rustiger te praten, de tijd te nemen en af en toe een pauze in te lassen, maar ik wist nooit echt hoe. Vorige week hoorde hij mij voor het eerst weer spreken en vond het mijn beste lezing ooit…..dit omdat ik voor het eerst “pauzes” durfde in te lassen om de luisteraar de tijd te geven om na te denken over wat ze zojuist hadden gehoord waardoor het verhaal nog meer binnenkwam.

Natuurlijk weet ik, als sporter, dat mijn ademhaling belangrijk is, maar dat deze cursus me zoveel heeft gebracht, op zowel sportief vlak als op het gebied van mijn lezingen, had ik  niet verwacht!!!!

Groetjes en een hele fijne dag!

Bibian Mentel

Onze video's

Ingrid Del Ferro aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk, De wereld draait door

De wereld draait door: Talkshow vanuit Amsterdam, met act... 

Artikel JAN Magazine; Angelique kwam jaren geleden van het stotteren af.

Angelique Boonstra had genoeg van het feit dat ze stotter... 

NOS Jeugdjournaal; stotteren overwinnen met de Del Ferro Methode

Del Ferro en Wereldstotterdag bij het Jeugdjournaal….  

meer video's