naar boven  

success stories


Het verschil in mijn leven is nu al groter dan ik had kunnen bedenken van te voren.

08-03-2017

Beste Patrick, Ingrid, Anneke en Lurdes,

Ik wilde jullie dit even laten weten omdat ik er de laatste weken echt heel veel aan denk. De Del Ferro methode die jullie mij hebben geleerd heeft echt een hele grote invloed op mijn leven nu. Ik ben nu dus in Australie sinds begin oktober. Heb hier eerst 2.5 maanden gewerkt, ben nu in Sydney, en ga straks weer een tijdje werken. Ik ontmoet hier ontzettend veel mensen en aangezien ik eigenlijk niets liever doe dan praten met mensen is makkelijk kunnen praten natuurlijk wel iets vrij essentieels. Vooral de laatste weken sta ik er elke dag weer bij stil dat alles dat ik nu doe heel anders was gegaan als ik nooit in aanraking was gekomen met Del Ferro. Tijdens mijn werk de laatste maand verbleven we naast een pub waar ik altijd te vinden was als ik maar even tijd had. Elke dag sprak ik daar weer nieuwe mensen, ik kan me nu bijvoorbeeld eindelijk eens gewoon voorstellen. Mijn naam is hier, zeker op het platteland ‘Ate’ aangezien ze Ewout niet kunnen uitspreken maar ook voorstellen met mijn echte naam is geen enkel probleem. Mezelf hier Ate noemen heeft dus een praktische reden en niet zoals dat vroeger ging, al die trucs omdat ik Ewout niet kon zeggen.

Uberhaupt de manier hoe ik aan zowel mijn eerste als tweede baan ben gekomen in Australie heeft te maken met mijn spreken. Ik kan nu gewoon de telefoon oppakken en het telefonisch regelen. Vroeger deed ik dat per mail en daar ergerde ik me toen al aan omdat het niet opschiet als je snel zaken wilt doen.

Ook nu in het hostel ontmoet ik elke dag heel veel mensen. Engels spreken was eerst voor mij een groot probleem en nu merk ik elke week dat mijn niveau qua spreken vooruitgaat. Ik kon eerst al prima Engels schrijven maar nu kan ik ook letten op de uitspraak. Ook dat maakt het allemaal makkelijker.

Ik hoop ook dat het lukt om veel mensen met een stotterprobleem jullie instituut binnen te krijgen zodat jullie ook in hun leven een verschil kunnen maken. Het verschil in mijn leven is nu al groter dan ik had kunnen bedenken van te voren.

Groeten,
Ewout

Onze video's

Ingrid Del Ferro aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk, De wereld draait door

De wereld draait door: Talkshow vanuit Amsterdam, met act... 

Artikel JAN Magazine; Angelique kwam jaren geleden van het stotteren af.

Angelique Boonstra had genoeg van het feit dat ze stotter... 

NOS Jeugdjournaal; stotteren overwinnen met de Del Ferro Methode

Del Ferro en Wereldstotterdag bij het Jeugdjournaal….  

meer video's