naar boven  

De Methode


De Del Ferro Methode

De Del Ferro Methode is in 1978 ontwikkeld door de Amerikaanse operazanger Len Del Ferro. De methode is al meer dan 40 jaar een unieke wetenschappelijk beproefde methode voor iedereen die stottert en gemotiveerd is om hiervan af te komen.

De methode is gericht op het oplossen van het stotteren en niet op de acceptatie hiervan. De specifieke Del Ferro middenriftraining is het hoofdbestanddeel van de methode.

Een ander aspect is de mentale kant zoals het oplossen van sociaal-emotionele problemen die uit stotteren kunnen voortvloeien. De Del Ferro methode heeft inmiddels duizenden mensen, wereldwijd, geholpen om een stottervrij leven te leiden en bewijst dat iedereen, ongeacht leeftijd,  volledig van het stotteren kan afkomen.

[expand]

  • De methode helpt tegen iedere vorm van stotteren, zoals haperen, hakkelen, broddelen en incidenteel stotteren
  • Doordat je direct resultaat bemerkt krijgt je zelfvertrouwen een boost en wordt (spreek) angst overwonnen.
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Grondlegger van de middenrifademhaling tegen stotteren
  • Vergoed door zorgverzekeraars
  • Wetenschappelijk bewezen
  • Internationale bekendheid
  • Unieke methode

[/expand]

Inhoud van cursus

De cursussen wordt gegeven door officieel opgeleide Del Ferro docenten. Velen van hen hebben zelf gestotterd en zijn door de Del Ferro Methode van het stotteren afgekomen. Naast het overwinnen van het stotteren, het afbouwen van angst en het versterken van een positief zelfbeeld, is het vooral een hele praktische training waarin vloeiend spreken in alle mogelijke spreeksituatie wordt geoefend.

Een groot voordeel hiervan is dat je oefent in alledaagse situaties waarin je voorheen stotterde. Op deze manier verandert spreekangst en vermijdingsgedrag in zelfbewust en doelgericht gedrag waardoor het zelfvertrouwen groeit en spreekangst overwonnen wordt.

De Del Ferro Methode heeft als bijkomend effect dat de conditie en het uithoudingsvermogen wordt verbeterd. Door de middenrif ademtraining verlaagt  de melkzuurspiegel in het bloed. Hierdoor voel je je minder snel moe en herstel je sneller na inspanning. Ook is de Del Ferro methode de oplossing voor burn-out klachten, hyperventilatie en andere ademhalings gerelateerde problemen.

[/expand]

Grondlegger: Len Del Ferro

De Del Ferro Methode is in 1978 ontwikkeld door de Amerikaanse operazanger Len Del Ferro. Na zijn internationale carrière vestigde Del Ferro zich als zangpedagoog in Amsterdam. Hij geeft zangles aan bekend Nederland en ontwikkelt zich als de eerste ademhalings- en mental coach bij o.a. AJAX Amsterdam.

Na zijn overlijden in 1992 werd zijn prachtige werk voortgezet door zijn dochter Ingrid Del Ferro. Zij heeft de leiding en geeft wereldwijd trainingen. Daarnaast is zij naast auteur van verschillende boeken, specialist op het gebied van ademtraining tegen  hyperventilatie.

https://www.youtube.com/watch?v=RNbjee2R3fc

Resultaat onderzoek;

Stotteren is volledig te overwinnen
In 2017 en 2018 is er een enquête gehouden onder 280 studenten om de impact van de Del Ferro-methode op vloeiend spreken te meten. 88% van de ondervraagde verklaarde matig tot intensief te stotteren voordat de cursus begon. Na het volgen van de Del Ferro-training sprak 94% van alle ondervraagde cursisten vloeiend!

Vloeiend spreken vergroot zelfvertrouwen
Del Ferro biedt meer dan alleen een hulpmiddel om stotteren te overwinnen. Onder de 280 cursisten bleek dat, hoewel 66% van de mensen weinig zelfvertrouwen had bij het starten van de Del Ferro-cursus, 74% het zelfvertrouwen had ontwikkeld na het afronden van de 5-daagse cursus. Bij Del Ferro werken wij, naast de fysieke oorzaak van het stotteren, ook aan de mentale consequenties en weerbaarheid van onze cursisten. Het resultaat: zelfverzekerd spreken zonder spreekangst!

Spreekangsten verdwijnen
Mensen die stotteren hebben vaak last van spreekangst. Het onderzoek liet zien dat 86% van de 280 ondervraagden vóór de Del Ferro cursus last hadden van spreekangst. Na afloop van de cursus, hadden in totaal 89% van de cursisten minder spreekangst of helemaal geen angst meer tijdens het spreken.

Wetenschappelijk beproefd

Meerdere malen is zowel nationaal als internationaal wetenschappelijk vastgesteld dat de Del Ferro Methode de oplossing biedt voor iedere vorm van stotteren. De methode heeft inmiddels duizenden mensen, wereldwijd, geholpen om stottervrij leven.

lees meerSuccess stories

bekijk meer

Onze video's

Ingrid Del Ferro aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk, De wereld draait door

De wereld draait door: Talkshow vanuit Amsterdam, met act... 

Stottert u of kent u iemand in uw naaste omgeving die stottert?

Al meer dan 30 jaar heeft Del Ferro duizenden mensen uit ... 

Maarten en Renee stotteren niet meer en spreken vloeiend

Maarten en Rene waren op het Del Ferro instituut en verte... 

Frederick heeft 18 jaar geleden zijn stotteren overwonnen!

Het is altijd mooi om oud-cursisten weer terug te zien!Fr... 

NOS Jeugdjournaal; stotteren overwinnen met de Del Ferro Methode

Del Ferro en Wereldstotterdag bij het Jeugdjournaal….