naar boven  

De Methode


De methode nader uitgelegd

De Del Ferro Methode bestaat sinds 1978 en is al meer dan 40 jaar een unieke wetenschappelijk beproefde methode voor iedereen die stottert en gemotiveerd is om hiervan af te komen. Het is een uiterst doeltreffende training om het stotteren en de angst voor letters, woorden, situaties en personen definitief te overwinnen.

[expand]

  • De methode helpt tegen iedere vorm van stotteren, zoals haperen, hakkelen, broddelen en incidenteel stotteren
  • Doordat je direct resultaat hebt krijgt je zelfvertrouwen een boost en wordt (spreek) angst overwonnen.
  • Thema’s als het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, de mening van anderen en concentratietraining, komen in onze cursussen aan bod.

De methode is gericht op het oplossen van het stotterprobleem en niet op de acceptatie van het stotteren. De specifieke Del Ferro middenriftraining is het hoofdbestanddeel van de cursus.

Een ander aspect is de mentale kant zoals het oplossen van sociaal-emotionele problemen die uit stotteren kunnen voortvloeien. De Del Ferro methode heeft inmiddels duizenden mensen, wereldwijd, geholpen om een stottervrij leven te leiden en bewijst dat iedereen, ongeacht leeftijd,  volledig van het stotteren kan afkomen.

  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Grondlegger van de middenrifademhaling tegen stotteren
  • Vergoed door zorgverzekeraars
  • Wetenschappelijk bewezen
  • Internationale bekendheid
  • Unieke methode

[/expand]

Inhoud van de training

De training wordt gegeven door officieel opgeleide Del Ferro docenten. Velen van hen hebben zelf gestotterd en zijn door de Del Ferro Methode van het stotteren afgekomen. Naast het overwinnen van het stotteren, het afbouwen van angst en het opbouwen van zelfvertrouwen, is het vooral een hele praktische training waarin intensief het vloeiende spreken wordt geoefend.

De Del Ferro methode is opgebouwd uit 2 fases

In Level 1 leer je de Del Ferro basis techniek en worden situaties intensief getraind zoals telefoneren, hardop lezen, het voeren van gesprekken, het houden van spreekbeurten en het geven van presentaties. Je gaat dus alle spreeksituaties aan waarin je voorheen zou kunnen gaan stotteren. Met de Del Ferro techniek zullen al deze situaties gegarandeerd vloeiend gaan! Uiteraard wordt er uitgebreid aandacht geschonken aan de Del Ferro ademtechniek.

[expand]

De techniek wordt niet alleen geoefend tijdens de lessen maar ook na afloop van iedere cursusdag. Een groot voordeel hiervan is dat je oefent in alledaagse situaties waarin je voorheen stotterde. Op deze manier verandert spreekangst en vermijdingsgedrag in zelfbewust en doelgericht gedrag waardoor per dag het zelfvertrouwen een boost krijgt. Je kunt de cursus doen in groepsverband maar er is ook een mogelijkheid voor onze privé training.

In Level 2 krijg je inzichten in jouw eigen gedrag en de techniek wordt opgefrist. Level 2 legt meer nadruk op het mentale aspect. Zo kun je angst hebben om te falen of twijfelen of het juist jóu wel gaat lukken. Misschien trek je je teveel van de mening van anderen aan of ben je te streng voor jezelf. Je leert om (nog meer) in je kracht te komen zodat je onder alle omstandigheden vloeiend blijft spreken vol zelfvertrouwen.

In Level 2 krijg je les van Eva Wolf. Eva is psychosociaal therapeut, NLP-master en mindfulness trainer.

De Del Ferro Methode heeft als bijkomend voordeel dat de conditie en het uithoudingsvermogen wordt verbeterd. Het heeft een zeer positief effect op de conditie en het herstel bij inspanning van sporters. Door deze techniek verlaagt namelijk de melkzuurspiegel in het bloed. Hierdoor voel je je minder snel moe en herstel je sneller na inspanning. Ook is de Del Ferro methode de oplossing voor burn-out klachten, hyperventilatie en andere ademhalingsproblemen.

[/expand]

Grondlegger: Len Del Ferro

De Del Ferro Methode is in 1978 ontwikkeld door Len Del Ferro. Na zijn internationale carrière vestigt Del Ferro zich als zangpedagoog in Amsterdam. Hij geeft zangles aan bekend Nederland en ontwikkelt zich als de eerste mental coach in Nederland. Hij combineert de middenrif-ademhalingstechniek met mental coaching en concentratietraining.

schrijf je nu in!

https://www.youtube.com/watch?v=RNbjee2R3fc

Wetenschappelijke artikelen

Wetenschappelijk is aangetoond dat deze methode de oplossing biedt voor iedere vorm van stotteren. De Del Ferro methode heeft inmiddels duizenden mensen, wereldwijd, geholpen om een stottervrij leven.

lees meerSuccess stories

bekijk meer

Onze video's

Maarten en Renee spreken stotteren niet meer en spreken vloeiend

Maarten en Rene waren op het Del Ferro instituut en verte... 

Frederick heeft 18 jaar geleden zijn stotteren overwonnen!

Het is altijd mooi om oud-cursisten weer terug te zien!Fr... 

NOS Jeugdjournaal; stotteren overwinnen met de Del Ferro Methode

Del Ferro en Wereldstotterdag bij het Jeugdjournaal….  

Stottert u of kent u iemand in uw naaste omgeving die stottert?

Al meer dan 30 jaar heeft Del Ferro duizenden mensen uit ... 

Ingrid Del Ferro aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk, De wereld draait door

De wereld draait door: Talkshow vanuit Amsterdam, met act...