naar boven  

Ingrid Del Ferro

Ingrid Del Ferro • Directeur

 

Ingrid Del Ferro is al meer dan 25 jaar naast directeur, trainer en coach van het Del Ferro Instituut, founder van the Breathing Academy. Hier worden trainingen gegeven aan mensen die efficiënt willen leren ademen. Topsporters, mensen die last hebben van hyperventilatie, burn-out en slapeloosheid, weten The Breathing Academy te vinden. Ingrid heeft de opleiding tot Del Ferro stotter- en ademhalingstherapeut bij haar vader, grondlegger Len Del Ferro, gevolgd en heeft in haar lange carrière zeer veel ervaring opgedaan. Zij volgde hiernaast vele trainingen zoals de Personal Try out en de Masterclass Leadership bij the Human Academy. 

Zij is auteur van drie boeken. ‘Spreken is Goud’, ‘Del Ferro Werkboek’. Uitgeverij Scriptum gaf haar derde boek ‘Vanzelfsprekend’ uit.

Zij werkt nauw samen met psycho sociaal therapeut Eva Wolf, die sinds jaren bij het instituut betrokken is. Eva Wolf ondersteunt zowel Ingrid Del Ferro als Patrick Wijdenes en is medisch-psycholgisch adviseur binnen het instituut. 

De assistente van Ingrid, Lurdes Alves Martin, is gediplomeerde ouderverzorger en heeft verzorging A, B, C en wijkzienverzorging IG gedaan.

Vanwege haar expertise is Ingrid een veel gevraagde gast in vele tv programma’s en wordt zij regelmatig geïnterviewd door diverse Nederlandse en buitenlandse media. Zo is zij vaak te zien op de Duitse televisie, maar ook wist de BBC haar te vinden voor een reportage. Zij zat aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk bij DWDD en tal van andere talkshows en actualiteitenprogramma’s.

In 1992, na het overlijden van haar vader Len Del Ferro, bouwde zij zijn levenswerk verder uit. Zo vestigde zij in 2004 een Del Ferro dependance in Duitsland. Ingrid is specialist op het gebied van ademtraining tegen stotteren en hyperventilatie. Zij leidt docenten op en geeft zelf verschillende trainingen bij Del Ferro.


Mijn verhaal

‘‘Ik wil het wel uitschreeuwen: stotteren is níet je noodlot! Er is iets aan te doen!’

"Ondanks de acceptatie-methodes die je wellicht kent, is het echt een feit dat iedereen volledig van het stotteren kan afkomen. Het is waardevol en dankbaar werk. Mensen zijn zó blij als je hen hebt geholpen. En niet alleen zij. Zo heb ik een keer een prachtige ring gekregen van een cursist. De ring was van haar oma geweest. Ze had haar kleindochter al vaak gevraagd zich bij ons aan te melden, maar het meisje zelf had er, door alle teleurstellende ervaringen in de logopedie, geen vertrouwen meer in. Maar toen haar oma stervende was, besloot ze toch haar laatste wens op te volgen en volgde de tiendaagse cursus. Haar oma was dolblij dat ze in haar laatste dagen haar kleinkind toch nog vloeiend kon horen praten. Het meisje is nu een volwassen vrouw geworden. Ik heb nog steeds contact met haar en de ring…die heb ik nog steeds. Als aandenken aan ons prachtige werk."

Onze video's

Ingrid Del Ferro aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk, De wereld draait door

De wereld draait door: Talkshow vanuit Amsterdam, met act... 

Stottert u of kent u iemand in uw naaste omgeving die stottert?

Al meer dan 30 jaar heeft Del Ferro duizenden mensen uit ... 

Maarten en Renee stotteren niet meer en spreken vloeiend

Maarten en Rene waren op het Del Ferro instituut en verte... 

Frederick heeft 18 jaar geleden zijn stotteren overwonnen!

Het is altijd mooi om oud-cursisten weer terug te zien!Fr... 

NOS Jeugdjournaal; stotteren overwinnen met de Del Ferro Methode

Del Ferro en Wereldstotterdag bij het Jeugdjournaal….