naar boven  

Patrick Wijdenes

Patrick Wijdenes • docent

Patrick Wijdenes is sinds 1994 verbonden als trainer aan het Del Ferro Instituut. Hij maakte als jongen van 13 kennis met de Del Ferro Methode en overwon zijn stotteren voorgoed.

Zijn gepassioneerde, inspirerende en positieve manier van lesgeven maakt van hem een zeer geliefd docent. Zijn levensdoel is zoveel mogelijk mensen stottervrij te leren spreken. Hij fungeert als voorbeeld voor de cursisten aangezien hij zelf al meer dan 32 jaar stottervrij is.


Mijn verhaal

“Vanaf het moment dat ik kon spreken heb ik moeten leven met een stotterprobleem. Zes jaar heb ik verschillende therapieën gevolgd waarbij ik de hoop koesterde om van mijn probleem verlost te worden. Zes jaar tevergeefs. De zoektocht op weg naar het overwinnen van het stotteren eindigde bij Del Ferro op de Apollolaan in Amsterdam. Daar vond ik de oplossing voor mijn stotterprobleem. Op mijn eerste les kreeg ik van meneer Del Ferro de uitleg over zijn methode. Toen ik dit toepaste, stotterde ik meteen geen woord meer! Magie? Voor mij wel, want voor de eerste keer in mijn leven had ik een zin bewust vloeiend uitgesproken. Ik kreeg een middel om mijn middenrifspier te beheersen en te spreken op een vloeiende manier! Het geeft veel voldoening onze cursisten deze methode bij te brengen en te ervaren dat zij, net als ik, een stottervrij leven kunnen gaan leiden. Het is een unieke methode. Veel therapieën gaan uit van het accepteren van stotteren. Dit druist in waar ik voor sta. Stotteren is namelijk definitief op te lossen!”

Onze video's

Ingrid Del Ferro aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk, De wereld draait door

De wereld draait door: Talkshow vanuit Amsterdam, met act... 

Stottert u of kent u iemand in uw naaste omgeving die stottert?

Al meer dan 30 jaar heeft Del Ferro duizenden mensen uit ... 

Maarten en Renee stotteren niet meer en spreken vloeiend

Maarten en Rene waren op het Del Ferro instituut en verte... 

Frederick heeft 18 jaar geleden zijn stotteren overwonnen!

Het is altijd mooi om oud-cursisten weer terug te zien!Fr... 

NOS Jeugdjournaal; stotteren overwinnen met de Del Ferro Methode

Del Ferro en Wereldstotterdag bij het Jeugdjournaal….